Driving the Vortex, conceptontwikkeling en realisatie van sociale netwerken
Home | Vacatures | info apestaart drivingthevortex punt nl

Vacature: Ruby on Rails ontwikkelaars

Het bedrijf

Driving the Vortex B.V. is een jong en klein bedrijf in Leiden dat concepten uitdenkt, ontwikkelt en zelf in beheer neemt.


Zo hebben wij het succesvolle communicatieplatform SchouderCom (school-ouder communicatie) ontwikkeld, een sociaal intranet voor het primair onderwijs. Hierin zijn diverse communicatiemiddelen beschikbaar, zoals berichten, blogs, enquêtes en een planningsmodule voor de rapportgesprekken. Het vereenvoudigt de communicatie tussen de school en de ouders, zodat de kwaliteit van de communicatie verbetert, en de ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie bevorderd wordt. Dit leidt weer tot een verbetering van de leerprestaties van de kinderen. Er werken inmiddels al honderden basisscholen met SchouderCom.


Hetzelfde platform wordt onder de naam Easpoint gebruikt binnen bedrijven als intranet. Er zijn concrete plannen om het platform uit te breiden met nieuwe modules en in nieuwe markten te lanceren.

De werkzaamheden

Als Ruby on Rails ontwikkelaar ga je in teamverband helpen het platform verder uit te bouwen. Je krijgt te maken met de hele stack: van de database via Ruby on Rails, diverse achtergrondprocessen (zoals Sidekiq en Solr) en koppelingen met externe systemen, tot de front-end css en javascript. Ook verwachten we dat je de App voor Android en iOS onderhoudt en door ontwikkelt. Daarnaast ben je (mede-)verantwoordelijk voor de kwaliteit van de software. Deze bewaak je met tests geschreven voor Rspec en Cucumber/Selenium of Appium.


Verder lever je 2e lijns support en werkt daarin samen met de helpdesk. Je zorgt voor optimale support en je bent altijd op zoek naar mogelijkheden voor doorontwikkeling van het product.


We zijn een klein bedrijf met veel ruimte voor eigen inbreng. Bij gebleken geschiktheid groei je door naar teamlead van het te vormen team.

Wie zoeken wij

Wij zoeken ontwikkelaars met minimaal een HBO opleiding en enkele jaren Ruby on Rails ervaring die toe zijn aan een volgende stap in hun carrière. Je bent nieuwsgierig, creatief en enthousiast om dit succesvolle platform verder uit te bouwen. Je hebt bij voorkeur kennis van de andere genoemde technieken. Je bent gedreven om software te ontwerpen waarbij het gebruiksgemak van de klant centraal staat. Bij het zoeken naar oplossingen ga je pragmatisch te werk. Je kunt je gelijktijdig in verschillende onderwerpen verdiepen en je bent in staat onder druk te werken en prioriteiten te stellen. Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en je bent zowel in staat goed samen te werken als ook om zelfstandig te werken.


Je hebt de ambitie om je door te ontwikkelen tot volwaardig partner, als ervaren professional junior collega’s te gaan begeleiden en mee te denken over de toekomst van ons bedrijf.

Dit bieden wij

De standplaats is Leiden. Beheersing van de Nederlandse taal is vereist.

Reageren? Stuur een mailtje naar Rob van Dijk, email: solliciteren apestaart drivingthevortex punt nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld